BM25jgerspris
BEFRIELSEN FEJRES. Modstandsgrupperne fra Kulhuse, Kyndby og Strandgården saluterer ved paraden i Jægersprislejren, 6. maj 1945. 

På billedet kan man se, at modstandsfolkenes geværer er en god blanding af både tyske og engelske våben. Her ses mærker som US Carabin, Smeisser maskinpistol og Enfield.
US Carabin var et nyere våben, der først blev kastet ned i nogle af de sidste sendinger. Det var eftertragtet og sendingen blev efterfølgende solgt til Norge.
Smeisser var en let maskinpistol, der nemt kunne være under de lange frakker, der var udbredt som overtøj i 1940-1945.

Som nævnt var der god brug for alle kræfter i tiden omkring befrielsen. Der var mange, der meldte sig for at tage del i arbejdet med at bevare frede og sikre, at tyskerne ikke hævnede sig på mennesker og bygninger, når de forlod landet. Når man meldte sig, fik man udleveret våben og armbind. Armbind var ikke noget, der blev brugt af modstandsfolkene under selve besættelsen. 
På Strandgårdens enge blev der givet våbentræning til de mange nye tilkomne frihedskæmpere. 
 
Gunnar Marboe var efter besættelsen med til at oprette hjemmeværnsgrupperne på egnen. Det skete som led i arbejdet med at få overblik og kontrol over de mange våben, der befandt sig rundt om i de private hjem efter krigen var slut. 
Udarbejdet af Kirsten Løffler Reich - loefflerreich@gmail.com - COPYRIGHT
Lav din egen hjemmeside med mono.net