festdammenuhrskov
En sommerfest på Strandgården i 1946. Billedet er taget ved de to små damme i haven, hvor selskabet sidder på broen mellem de to søer. Fra venstre er det fru overlæge Carla Gejlager, kvinden der sidder på skødet er Bodil Uhrskov og manden i den hvid skjorte til højre i billedet er Hans R. Lange, der var tømmerhandler i Frederikssund.
Caral Gejlager var gift med overlæge Svend Gejlager, der både var nær ven af familien Marboe, og familiens huslæge. Han hjalp til med modstandsarbejdet under krigen på sin måde, han tilså og behandlede de sårede frihedskæmpere. I efteråret 1944 sendte Gejlager en hel levende gris til Strandgården, som supplement til husholdningen, hvor der skulle mættes mange munde.
’Søren’ Svend Uhrskov og hans kæreste Bodil kom tit til Strandgården både under og efter krigen. ’Søren’ Svend Uhrskov skrev blandt andet sin roman ’Vi bringer en særmelding’ om livet under besættelsen. Romanen er fiktion, men Gudrun Løffler Marboe genkender dele fra bogen som episoder fra det virkelige liv under besættelsen.
Udarbejdet af Kirsten Løffler Reich - loefflerreich@gmail.com - COPYRIGHT
Lav din egen hjemmeside med mono.net