HULDA LØFFLER MARBOE

Hulda Marie Løffler blev født i Store Kannikestræde nr. 6 den 26. januar 1859 og døde 5. december 1940 hos sin søn (Svend) Aage i Kongsted, Dianalund, 81 år gammel. 
Hulda Marie Løffler blev født i Store Kannikestræde nr. 6 den 26. januar og døde 5. december 1940 hos sin søn (Svend) Aage i Kongsted, Dianalund, 81 år gammel.

Hulda Marie var datter af kammager Johan Gottlieb Løffler (1818-1896) og Laura Dorthea Fossum (1818-1903). De kamme som Johan Gottlieb Løffler fremstillede var fine kunsthåndværker i udskårne skildpaddeskjold, horn, ben, elfenben og kunne være besat med rav, ædelstene og koraller indsat i sølv- eller guld filigranarbejde.

Huldas mor, Laura, var gift to gange. Første gang Laura blev gift var hun 24 og giftede sig da med, Jacob Smidth, der var 64 år gammel og enkemand efter Lauras faster. De fik en datter sammen. Laura selv var ud af en søskende flok på 20 børn i alt, så det er måske ikke tilfældigt, at hun gifter sig med en mand, der er 40 år ældre end hende selv.
Anden gang Huldas mor bliver gift, er det med Johan Gottlieb Løffler. Laura og Johan får seks børn sammen. Hulda Marie Løffler har således seks søskende (Hanne, Emilie, Carl Christian, Johanne, Vilhelm og Dines.

Som 20-årig bliver Hulda Marie Løffler gift med Carl Julius Vilhelm Madsen. Hun føder sit første
barn, Knud, i 1880. I alt føder Hulda 16 børn, og har derudover en del aborter. De fem af de
16 børn dør før end de er fyldt et år. Og en datter dør som 13-årig ved en tragisk ulykke.
Gunnar Marboe har fortalt, at hans mors fødsler typisk var meget vanskelige, og at de foregik
på et bord.

Huldas bror, Dines Løffler og hendes svoger Eliot Andersen (gift med Huldas søster Emilie),
bliver kompagnoner med Carl Marboe i firmaet Emil Andersen og Co.

Som 45-årig føder Hulda sit 16. barn. Det er en lille pige, der bliver døbt Gudrun, men som dør
kort efter fødslen. Hulda selv er meget medtaget af den svære fødsel og lægen anbefaler
derfor, at Hulda kommer bort fra hjemmet indtil hun med sikkerhed ikke kan blive gravid igen.
Hulda kommer derfor på ’ophold’ på rekreationshjemmet Dalum Kloster. Hjemme i Hellerup passer datteren Ellen på 20 år huset og de små brødre, Axel på 8, Gunnar på 5 og Jørgen på 3 år.

På klosteret får Hulda tiden til at gå med at sy, brodere, kniple, hækle, stikkerog orkere mange fine håndarbejder. Hun er særlig dygtig til hvidsyning, hvor man syer hvidt på hvidt. Hun sendte blandt andet håndarbejder til sønnen Jørgen og hans kone Kylle i Amerika, hvor de blev tildelt guldmedalje på en stor udstilling - vist i New York.

Hulda bor på Dalum Kloster helt frem til 1918 - altså i 14 år og indtil hun er 59 år. Da hun vender hjem, sælger familien villaen i Hellerup og flytter ind i en nybygget villa, ’Bakkehuset’, i Soderup ved Vasby.
Da Carl og Hulda flytter ind på Strandgården i 1927 sammen med deres søn Gunnar og hans
kone Katha Marboe, er Hulda stærkt dement.

Da Carl dør i 1937 overtager Gunnar Marboe Strandgården. Hulda kommer først på et rekreationshjem i Hareskoven, og flytter siden hjem til sin søn Aage og hans kone Anna i Kongsted. Her dør hun den 5. december 1940, som 81-årig.

Hulda Marie var datter af kammager Johan Gottlieb Løffler (1818-1896) og Laura Dorthea Fossum (1818-1903). De kamme som Johan Gottlieb Løffler fremstillede var fine kunsthåndværker i udskårne skildpaddeskjold, horn, ben, elfenben og kunne være besat med rav, ædelstene og koraller indsat i sølv- eller guld filigranarbejde.
 

Huldas mor, Laura, var gift to gange. Første gang Laura blev gift var hun 24 og giftede sig da med, Jacob Smidth, der var 64 år gammel og enkemand efter Lauras faster. De fik en datter, Hanne. Laura selv var ud af en søskende flok på 20 børn i alt, så det er måske ikke tilfældigt, at hun gifter sig med en mand, der er 40 år ældre end hende selv.
Anden gang gifter Laura sig med Johan Gottlieb Løffler og flytter ind i Store Kannikestræde nr. 6. De får seks børn: Hulda, Emilie, Carl Christian, Johanne, Vilhelm og Dines.

Hulda Marie Løffler bliver gift med Carl Julius Vilhelm Madsen i 1879. Hun føder sit første barn, Knud, i 1880. I alt føder Hulda 16 børn og har derudover en del aborter. De fem af de 16 børn dør før end de er fyldt et år. Og en datter dør som 13-årig ved en tragisk ulykke.
Gunnar Marboe har fortalt, at hans mors fødsler typisk var meget vanskelige og foregik på et bord.

Huldas bror, Dines Løffler og hendes svoger Eliot Andersen (gift med Huldas søster Emilie), bliver kompagnoner med Carl Marboe i firmaet Emil Andersen og Co.

 

Som 45-årig føder Hulda sit 16. barn. Det er en lille pige, der bliver døbt Gudrun, men som dør kort efter fødslen. Hulda selv er meget medtaget af den svære fødsel og lægen anbefaler derfor, at Hulda kommer bort fra hjemmet indtil hun med sikkerhed ikke kan blive gravid igen. Hulda kommer derfor på ’ophold’ på rekreationshjemmet Dalum Kloster. Hjemme i Hellerup passer datteren Ellen på 20 år huset og de små brødre, Axel på 8, Gunnar på 5 og Jørgen på 3 år.


På klosteret får Hulda tiden til at gå med at sy, brodere, kniple, hækle, stikker og orkerer mange fine håndarbejder. Hun er særlig dygtig til hvidsyning, hvor man syer hvidt på hvidt. Hun sendte blandt andet håndarbejder til sønnen Jørgen og hans kone Kylle i Amerika, hvor de blev tildelt guldmedalje på en stor udstilling - vist i New York.


Hulda bor på Dalum Kloster helt frem til 1918 - altså i 14 år og indtil hun er 59 år. Da hun vender hjem, sælger familien villaen i Hellerup og flytter ind i en nybygget villa, ’Bakkehuset’, i Soderup ved Vasby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da Carl og Hulda flytter ind på Strandgården i 1927 sammen med deres søn Gunnar og hans kone Katha Marboe, er Hulda begyndende dement.

 


Da Carl dør i 1937 køber Gunnar og Katha 'Strandgården'. Hulda kommer først på et rekreationshjem i Hareskoven, og flytter siden hjem til sin søn Aage og hans kone Anna i Kongsted, hvor hun dør i 1940, 81 år gammel.

Hulda og Carl Marboe nyder en dag i haven.

 
HULDA MARBOE
Hulda Marie Løffler Marboe

(26. jan 1859 - 5. dec. 1940) gifter sig med Carl Marboe som 20-årig. Familien Løffler tæller flere anerkendte kunsthåndværkere og malere.

HULDA MARIE LØFFLER MARBOE - læsevenlig udgave af denne side (pdf - klik på gul pil for at åbne dokumentet).
Udarbejdet af Kirsten Løffler Reich - loefflerreich@gmail.com - COPYRIGHT
Lav din egen hjemmeside med mono.net